maandag 13 mei 2013

Maandag 13 mei - Zürich, Tel Aviv, Jeruzalem

Om 04.45 uur arriveerden we op Schiphol. De deelnemers uit Pernis waren al aanwezig. Degenen uit Moerkapelle en Zevenhuizen kwamen aanrijden. 32 Israëlgangers. Eerst inchecken en vervolgens de douane. Sommigen konden zo doorlopen. Anderen moesten een riem of oorbellen afdoen of de schoenen uit. Gelukkig geen grote problemen. De douane was zo gepasseerd.
Zal het in Zürich anders zijn voor de vlucht naar Israël? Om 06.30 was het boarding time en konden we instappen in een vliegtuig van Edelweiss Air. Om 07.15 uur stegen we op. Het was bewolkt in Nederland, maar boven de wolken scheen de zon. Tijdens de vlucht was er een heerlijk croissantje.
In Zürich was het onder andere per metro naar de volgende gate. Bij de douane was er alleen paspoortcontrole. Er was dus geen extra controle ondanks de vlucht naar Israël. Zo liep alles vlot. In het vliegtuig van Swiss Air werden we omringd door orthodoxe Joden. Het was helder weer, dus het uitzicht naar buiten was bijzonder mooi.


Om 14.30 (Israëlische tijd) landden we op Ben Goerion Airport - Tel Aviv. Ook hier was alles snel afgehandeld. De douane, de bagage, de ontmoeting met de reisagent. Want een uur later reden we al per bus naar ons hotel Maale Hachamisha. Dit was in uitzonderlijk weer voor Israël. Het regende namelijk en daar zijn ze in Israël heel blij mee. Voor ons betekent het niet van de hoge temperaturen. Het was de afgelopen weken namelijk rond de 30 graden. Nu nog maar 26 en morgen 22. Gewoonweg heerlijk.
Bij het hotel aangekomen kreeg een ieder een kamer toebedeeld en is er gelegenheid tot rusten. Om 18.30 uur staat het eten klaar. Aansluitend is de bespreking van de volgende dag en een dag afsluiting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten