maandag 20 mei 2013

Maandag 20 mei - Caesarea, Akko

Deze dag stond in het teken van een aantal plaatsen rond de Middellandse Zee. Al was er
allereerst een kort bezoek aan Megiddo. Een plaats op een kruising van meerdere oude wegen en waar vele oorlogen zijn uitgevoerd. Openbaring noemt de plaats als Armagaddon en daar zal de laatste slag plaats vinden.
Vanuit Megiddo zijn we gegaan naar Caesarea. Een stad door Herodes de Grote gebouwd voor de keizer. Herodes had hier zelf een paleis met een zwembad.
Bijzonder is, dat er een steen gevonden is met de naam van Pontius Pilatus er op. Vanuit deze oude plaats wilden we gaan naar het kruisvaarders gedeelte, maar zover kwamen we niet. Want bij de overgang via het strand, viel de gids en naar later bleek, brak ze toen haar enkel. Het maakte dat de reis een andere wending kreeg. Er moest hulp gezocht worden en vervolgens wachten op een ambulance. Toen zij naar het ziekenhuis gebracht werd, zijn we zelf met de buschauffeur naar de bus gegaan. Inmiddels was er al contact geweest met de reisorganisatie in Israël, Travex. Zij zorgden ervoor, dat wij snel een andere Nederlands sprekende gids kregen. 
Vanuit Zikhron Ya'akov, waar we haar oppikten. Is de reis verder gegaan naar Haifa. Het gebied rond de Karmel. We hebben een mooi uitzicht gehad boven op de stad over de Perzische tuinen en de haven van Haifa. 

Het bezoek in Haifa was kort. Er wachtte een langer bezoek aan de kruisvaarders stad Akko. Op vele plaatsen in Israël is zichtbaar, dat de kruisvaarders
hier geweest zijn, maar in Akko helemaal. Al ligt ook veel onder de huidige plaats. Zoals een tunnel, die vanaf de stad naar de haven loop. Bijzonder is de herberg voor karavaanreizigers. Er is hier een trap voor paarden. Zijn staan boven gestald. 
Bij de avondsluiting hebben we onze namen op een kaart geschreven en tevens Elia van stal gehaald. We hebben namelijk gelezen over zijn handelen op de Karmel. Het is te lezen in 1 Koningen 18.
Morgen is al weer de laatste volledige dag in Israël. Het wordt een heilige dag. Kapernaüm, de kerk van de broodvermenigvuldiging en Nazareth. Woensdag is de terugreis.
  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten