woensdag 15 mei 2013

Woensdag 15 mei - Massada en Dode Zee


De weersberichten waren vandaag slecht en dat was het eerst ook. Terwijl we naar de Dode Zee reden begon het te regenen. Voor 15 mei uitzonderlijk. Het regende zodanig, dat een wandeling door Wadi David niet door kon gaan.

Er was daar een oude synagoge uit de tweede eeuw, die hebben we plaatsvervangend bezocht. Verrassend was dat daar een boom stond waarvan de vrucht Sodomsappel heet. Het is een lege vrucht, zonder vruchtvlees.
Het volgende onderdeel was Massada. Een vesting op een bergplateau en gebouwd door Herodes de Grote. Belangrijk is de geschiedenis, die zich daar in 73 heeft afgespeeld.
De Zeloten hadden zich daar verschanst. De Romeinen hadden hen omsingeld. Om niet in handen van de Romeinen te vallen hebben 10 mannen al de anderen gedood. Vervolgens elkaar en de laatste doodde zichzelf. 
Na de maaltijd zijn we na de Dode Zee gegaan. Ook Zoutzee genoemd.


Voor de deelnemers een hele belevenis. Indrukwekkend. Zowel het drijven, als ook het modderbad. De foto's spreken voor zich.

Het was al met al een mooie dag om meegemaakt te hebben. Dankbaar voor hoe alles gelopen is.
1 opmerking:

  1. Mooi om jullie reis te volgen! Voor mij is het al weer 6 jaar geleden dat ik daar geweest ben. De inname van Massada was trouwens in het jaar 73. Na de val van Jeruzalem hebben de Joden hier nog 3 jaar stand weten te houden.

    BeantwoordenVerwijderen