dinsdag 21 april 2015

Dinsdag 21 april - Kanaal van Korinthe - Ossio Patapios - Korinthe

Op deze achtste dag bezochten
we als eerste het oude Korinthe. De stad die Paulus bezocht heeft en er ander half jaar verbleef. Een stad vol met tempels en afgodsbeelden. In deze stad was ook een synagoge, maar de locatie is niet meer te achterhalen.
Paulus verbleef in deze stad eerst bij Aquila en Priscilla en

werkte met hen als tentenmaker. Later verbleef hij bij Crispus, het voormalige hoofd van de synagoge. Deze bewoonde een huis naast de synagoge. Paulus heeft hier voor de rechterstoel van Gallio moeten verschijnen. Deze liet Paulus vrij, omdat het voor hem slechts een verschil was over de Joodse wet.


In de archeologisch vindplaats

staan nu veel moerbeibomen. Een boomsoort die kan groeien in droge gebieden. Een mooi symbool dat in een stad met veel afgodsbeelden het Evangelie vrucht mocht dragen. Want in een visioen zei de Heere tegen Paulus dat Hij veel volk heeft in deze stad.

Het tweede doel van deze dag was het Kanaal van Korinthe. Een kanaal waaraan van 1881-1893 is gewerkt en dat de Korinthische golf verbindt met de Saronische golf. Het kanaal is 6343 meter lang en 24 meter breed. Schepen worden er door getrokken.

 

De derde plaats die we bezochten was het klooster van Ossia Patapios. Hier liggen in een grot de beenderen van
Sint Patapios. Naast de grot was een kappeletje gebouwd. De bedevaartsplaats bezoeken was niet de reden om hier naar toe te gaan. Het was aardig om te zien, maar de hoofdreden was de tocht naar dit klooster. Deze ging over een bergweg die voorzag in een schitterend uitzicht. hierdoor was het meer dan de moeite waard om hiernaar toe te gaan.
Tegelijk vergde het bezoek ook wat van een ieder. Want om bij het kooster te komen, moesten er 182 treden beklommen worden.
 


Aansluitend gebruikten we de lunch in Loutraki. Een restaurantje aan het water.


 

Bij de avondsluiting lazen we Handelingen 18:12-16. Paulus voor de rechterstoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten