woensdag 22 april 2015

Woensdag 22 april - Athene

Vandaag zijn we van Korinthe naar Athene gereden. Om 9.00 uur vertrokken en omdat het verkeer mee zat, waren we op tijd in de hoofdstad van Griekenland. Daar zijn we begonnen aan de city-tour. Aan sommige zaken zijn we langzaam voorbij gereden en bij anderen zijn we gestopt en verder bekeken. Het is de bedoeling om de komende dagen dat te bezoeken wat nu vluchtig bekeken is.


De eerste stop was bij het oude Olympische stadion. Deze is gebruikt bij de eerste moderne Olympische Spelen in 1896. Het stadion is gebouwd waar 300 jaar voor Christus het olympisch stadion was van de oude Olympische Spelen.


Na de koffie hebben we deAcropolis beklommen. De burght van Athene. We hebben daar het Parthenon bekeken en de andere bouwwerken die daar op te vinden zijn. Bijna alles wordt gerestaureerd. 


Bij de Arcropolis is ook de Areopagus. De plaats waar Paulus een toespraak hield ten gehore van allen die wel iets nieuws wilde horen. De Areopagus is de plaats
van het recht en waar geoordeeld wordt. Het is dit onderwerp, waar Paulus zijn toespraak mee beëindigt. Iemand zal oordelen en God heeft die persoon aangewezen door Hem uit de doden te doen opstaan.

 

Na het bezoek aan de Acropolis werd de tocht voortgezet
naar het monument van de onbekende soldaat. Voor dit moment staan 2 Grieken in originele Griekse kleding.
Hier namen we ook afscheid van onze gids Kostas. De chauffeur bracht ons naar hotel Oscar. Waar we incheckten en onze kamers opzochten. Het was al over tweeën toen we de stad ingingen om te lunchen. Tijdens het zoeken naar een gelegenheid hebben we een markt doorkruist met veel fruit, vis en eieren.

Na de lunch is een gedeelte terug na het hotel gegaan. De andere helft heeft gelopen
door de Plaka. Een knus wijkje met kleine straatjes en vele winkeltjes. Daar morgen meer over. Tegelijk hebben we ook veel armoede gezien.
De avondsluiting betrof het begin van Paulus' verblijf in Athene, zoals dit te lezen is in Handelingen 17.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten