zaterdag 18 april 2015

Zaterdag 18 april - Meteoraklooster - Kalampaka


Paulus ging waarschijnlijk te voet naar Athene. Wij nemen de bus en doen de reis in twee dagen, terwijl er onderweg genoeg bezienswaardigheden zijn.  Zo rijden we opnieuw langs de berg Olympus. 


Het doel van deze dag is een bezoek aan de Meteorakloosters bij Kalampaka. Zes kloosters staan hier en we bezoeken er twee.

Eerst een vrouwenklooster en daarna een mannenklooster. 
Het bijzondere aan deze kloosters is dat ze boven op een steile berg staan. Ze vallen onder de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 Na het bezoek aan de kloosters stond een bezoek aan een Iconengalerij op het programma. Hier werd ons eerst uitgelegd hoe een icoon gemaakt wordt. 
Een handgeschilderde icoon kost een maand werk en wordt laag voor laag gemaakt op canvas dat op hout bevestigd is. Naast deze iconen zijn er machinaal gemaakte iconen en plakplaatjes.

Na de maaltijd die deze dag vrij laat was zijn we naar ons hotel gegaan in Kalampaka. Slecht een korte afstand van de Meteorenkloosters. Het hotel heet Famissi Eden en ligt haast in een beeldschone hof. 
Morgen brengen we hier de rustdag door met een dienst in een heuse kerk bij het hotel. Daar zal vanavond ook de avondsluiting zijn. 


Hieronder nog een filmpje over de omgeving van Kalampaka.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten