Programma 10-daagse rondreis Israël deel 1

13 t/m 18 mei 2013
 
Maandag 13 mei 2013 Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv worden we naar ons hotel in Jeruzalem gebracht.


Dinsdag 14 mei 2013 We rijden vandaag naar de Olijfberg en wandelen samen naar de Hof van Gethsemane. Hier gaan we verder naar de oude Stefanuspoort en treden binnen in de oude stad, waar zich de Via Dolorsa en Bethesda bevinden. We bezoeken verder de Heilige Grafkerk en de Graftuin, alsmede de soukh (gezellige oriëntaalse bazaar) en de Joodse wijk.


Woensdag 15 mei 2013 Door het woeste landschap van Judea rijden we langs Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen. We vervolgen onze reis naar natuurreservaat Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. Hier zien we imposante rotspartijen en natuurlijke waterbronnen. Uiteraard gaan we ook nog even dobberen in de Dode Zee en bezoeken we Massada, het fort van de Zeloten.


Donderdag 16 mei 2013 Na een lekker ontbijt maken we een excursie naar de Klaagmuur, waar traditioneel de Bar Mitzwa ceremonie plaatsvindt. We gaan naar de stad van David en dalen af door de tunnel van Shiloh, die gedeeltelijk onder water staat. Onder leiding van een gids krijgen we meer te horen over de geschiedenis en zullen we ook deelnemen aan een archeologische uitgraving. In de middag staat een bezoek aan Bethlehem en de velden van Efrata gepland.


Vrijdag 17 mei 2013 ’s Ochtends transfer naar Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardiging, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. Hierna gaan we naar het Israël Museum, met “the Shrine of the Book”en het model van de oude stad. Ook rijden we naar de Menorah, de zevenarmige kandelaar, welke ligt vlakbij de Knesseth. Aan het einde van de dag hopen we naar de Klaagmuur te gaan om het begin van de Sabbat mee te maken.


Zaterdag 18 mei 2013 Vanmorgen vertrekken we vroeg uit Jeruzalem door de Judese woestijn langs Jericho en het Jordaandal naar het natuurreservaat Gan Hashlosha. U kunt hier een natuurbad nemen bij de warmwaterbronnen. Via de doopplaats aan de rivier de Jordaan gaan we langs de oever van het Meer van Galilea naar Tabgha. Hier vermenigvuldigde de Heere Jezus de broden en de vissen aan een grote schare. We rijden naar het nabij gelegen Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus aantreffen. Op kleine afstand vinden we de Berg der Zaligsprekingen. Diner en overnachting in Tiberias. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten