Programma 11-daagse rondreis door Griekenland deel 1

Dag 1, dinsdag 14 april: Maandag: Amsterdam - Thessaloniki
Vlucht naar Thessaloniki. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor diner en overnachting.


Dag 2, woensdag 15 april: Thessaloniki - Neapolis - Filippi - rivier de Gaggitas - Thessaloniki
Vandaag rijden we naar Neapolis (Kavala), de plaats waar de apostel Paulus vaste voet op Europese bodem zette en bezoeken de plaats waar hij gevangen heeft gezeten. Via Filippi rijden we terug naar Thessaloniki, onderweg passeren we de rivier de Gaggitas waar de eerste Christenen, Lydia en de stokbewaarder, werden gedoopt.


Dag 3, donderdag 16 april: Thessaloniki - Berea - Thessaloniki
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan Berea, één van de Macedonische hoofdsteden die een bloeiende Christelijke gemeente van Joden en Grieken had. We bezoeken het gedachtenismonument aan de prediking van Paulus, midden in deze stad. Ook brengen we een bezoek aan de Joodse Wijk.


Dag 4, vrijdag 17 april: Thessaloniki
We bezichtigen Thessaloniki, de stad waar Paulus en Silas grote moeilijkheden ondervonden. In het Nationaal Museum leren we meer over de historie van deze invloedrijke stad.


Dag 5, zaterdag 18 april: Thessaloniki - Meteoraklooster - Kalambaka
We reizen naar de Meteorakloosters die beschermd zijn door UNESCO. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden pieken van de imposante rotsen en bouwden de verschillende kloosters. We genieten van het prachtige landschap en bezoeken één van de kloosters.


Dag 6, zondag 19 april: vrije dag
Vrije dag in uw hotel in Kalambaka. De dominee verzorgt de zondagse samenkomst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten